دوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۴
استکبار، مفهومی است که در ظرف مکان و زمان نمی‌گنجد/رمان «روایتی ساده از ماجرایی پیچیده» راهی بازار نشر شد

ابراهیم حسن‌بیگی، که به تازگی رمان «روایتی ساده از ماجرایی پیچیده» به قلم او وارد بازار نشر شده، می‌گوید:مفهوم برتری، نابرابری، ظلم، ستم و در یک کلام استکبار، مفهومی است که در ظرف مکان و زمان نمی‌گنجد و الیاس بهانه‌ای است تا نوجوانان ما با این مفاهیم آشنا شوند.

ابراهیم حسن‌بیگی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره جدیدترین رمانش برای نوجوانان با عنوان «روایتی ساده از ماجرایی پیچیده» گفت: مفهوم ظلم، ستیز و استکبار، مفهومی عمیق با بار سیاسی است که کمتر در داستان‌ها و رمان‌هایی که برای کودکان و نوجوانان نوشته می‌شود به آن پرداخته می‌شود، بر این اساس سعی کردم این مفهوم را در قالب داستانی برای نوجوانان بیان کنم. برخوردهایی که با شخصیت داستان می‌شود و تلاش او برای ایستادگی در مقابل ظلم و ستم بیانگر همین مطلب است.
 
این نویسنده افزود: البته ظلم و ستم فقط محدود به حوادث و رویدادهایی که در جوامع مختلف از طریق دولت‌ها اتفاق می‌افتد، نیست و می‌تواند درباره مسائل مختلفی که شخص با آنها سروکار دارد لحاظ شود و داستان «روایتی ساده از ماجرایی پیچیده» نیز بر همین اساس شکل گرفته است.
 
حسن‌بیگی، درباره محتوای رمان نیز توضیح داد: این اثر روایت نوجوانی است به نام الیاس از ترکمن‌صحرا که کودکی و نوجوانی من در آن رقم خورده است و آدم‌هایش تاکنون در داستان‌های من نقش زیادی داشته‌اند. روایت الیاس در این رمان روایت زمین است و خان و رعیت و ظلم و ستم با چاشنی عشقی ناخواسته در الیاس.
 
به گفته خالق رمان «شب ناسور» مفهوم برتری، نابرابری، ظلم، ستم و در یک کلام استکبار، مفهومی است که در ظرف مکان و زمان نمی‌گنجد و الیاس بهانه‌ای است تا نوجوانان ما با این مفاهیم آشنا شوند.
 
حسن‌بیگی در ادامه بیان کرد: همواره تلاش می‌کنم در آثاری که برای نوجوانان و بزرگسالان می‌نویسم به دغدغه‌های آنها و موضوعات روز بپردازم. مثلا همانطور که در مجموعه رمان «چراغ جادو» که قبلا از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شد به دغدغه آن دوران بچه‌ها و اینکه چرا به آرزوهایشان نمی‌رسند، پرداختم در این رمان هم سعی کردم به دغدغه امروز نوجوانان بپردازم.
 
وی درباره مدت زمان تالیف رمان «روایتی ساده از ماجرایی پیچیده» نیز گفت: نوشتن این رمان در شرایط معمولی کاری حدود 7 ماه طول می‌کشید اما چون من همه وقتم را برای نوشتن این رمان صرف کردم، تالیف آن حدود چهار ماه طول کشید و شهریورماه آن را به انتشارات سوره مهر تحویل دادم. قرار بود برای سیزدهم آبان منتشر شود که با اندکی تاخیر به تازگی منتشر شده است. و آیین رونمایی از آن هفته آینده برگزار می‌شود.


 
حسن‌بیگی برگزاری مراسمی مانند رونمایی و نقد‌وبررسی کتاب را حرکت مثبت و پسندیده‌ای در راستای معرفی و تبلیغات کتاب عنوان کرد و گفت: متاسفانه در کشور ما اغلب کتاب‌ها آن‌گونه که باید به جامعه معرفی نمی‌شوند و مغفول می‌مانند. فقط برای تعداد معدودی از آثار موج تبلیغاتی گسترده‌ای در کشور ایجاد می‌شود و مردم کنجکاو می‌شوند، کتاب را بخرند و بخوانند.
 
خالق «دو دست چون دو بال» افزود: البته انتخاب کتاب‌ها و ایجاد این موج فقط بر اساس سلیقه ناشر انجام می‌شود و ارتباط زیادی با نویسنده و کیفیت اثر ندارد و چه بسیار آثار باکیفیت و ارزشمندی که توسط نویسندگان خوب و شناخته‌شده نوشته شده‌اند ولی به دلیل تبلیغات کم، دیده نشده‌اند.
 
حسن‌بیگی گفت: واقعیت این است که انعکاس هرگونه خبری در حوزه نشر برعهده رسانه‌هاست. آنها می‌توانند فضایی ایجاد کنند که کتاب‌ها دیده شوند و مردم به خریدن کتاب تشویق شوند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها